archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Miten tulevaisuudessa vaalitaan terveyttä?

Vaskivuoren lukion opiskelijat kuvittelivat tulevaisuuden Suomen terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta. Kuvitelmat muotoiltiin uutisvideoksi.

Julkaistu

Millaisen terveysteknologian ympärillä elämme 20 vuoden päästä? Tietävätkö ihmiset liian vähän omasta hyvinvoinnistaan? Katso video!

You need to accept marketing-cookies to watch this video

Open cookie settings

Vaskivuoren lukion toisen vuosikurssin opiskelijat päästivät mielikuvituksen valloilleen vierailtuaan Heurekan Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttelyssä. Ideoinnin ja käsikirjoituksen myötä syntyi terveys- ja hyvinvointiaiheinen tulevaisuusuutinen. Uutinen maalaa kuvan keinotekoisesta tulevaisuudesta, jossa synteettinen ruoka on in. Uutisvideo esitettiin Huomenta Suomen yhteydessä 20.6.2018.

Uutisen ensiesityksen jälkeen studiossa käytiin keskustelu, jossa olivat mukana Vaskivuoren lukion toisen vuosikurssin opiskelijat Lisette Tiks ja Mari Mäki, Sitran Nuppu Stenros sekä biohakkerina, tietokirjailijana ja lääkärinä uraa tehnyt Olli Sovijärvi.

Dystooppiselta tuntuva uutisvideo herätti ajatuksia ja viritti keskustelua muun muassa oman kehon mittaamiseen käytettävistä välineistä. Niin Sovijärvi kuin lukiolaisetkin näkevät mittaamiseen käytettävien älylaitteiden käyttöarvon korkeana. Omasta kehosta saatu data siis kiinnostaa, mutta Sovijärven mielestä olemme vielä kaukana oman kehon ja hyvinvointimme optimoimisesta.

Mikä tulevaisuuden uutiset?

Tulevaisuuden uutiset -sarja on osa Sitran ja Heurekan yhteiseen Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttelyyn liittyvää koululaisyhteistyötä. Koululaisryhmät ovat itse ideoineet, käsikirjoittaneet ja toteuttaneet kevään aikana tulevaisuuden uutisia, jotka esitetään nyt seitsemänä peräkkäisenä keskiviikkona Huomenta Suomen yhteydessä ja julkaistaan sen jälkeen Sitran verkkosivuilla. Tulevaisuuden uutisten teemat liittyvät näyttelyn teemoihin: terveyden ja hyvinvoinnin lisäksi asumiseen, ruokaan, liikkumiseen, ympäristöön, työhön ja arvoihin.

Mistä on kyse?