archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Idealgrain

Julkaistu

Idealgrain Oy tähtää panimokentän sivuvirran, eli mäskin tehokkaampaan hyötykäyttöön ihmisten ravitsemuksessa ja elintarviketuotannossa. Tämä siis vastaa kysymykseen, että miten voimme kasvattaa saatavilla olevaa kokonaiskalorimäärää jokaista ihmistä kohden ilman, että varsinaisesti kasvatamme alkutuotantoa tai viljeltyä peltopinta-alaa.

Luomalla arvoa nykyisille raaka-aineillemme ja pyrkimällä hyötykäyttämään ne loppuun asti panostamme kestävään kehitykseen. Olemme kokeilleet ja tuotekehittäneet pitkäjänteisesti esimerkiksi mäskifalafeleja ja muita ruokatuotteita, tässä vain mielikuvitus on rajana. Mäskifalafelit ovat perinteisiä falafeleja, mutta osa ainesosista on korvattu kuitupitoisella ja korkeaproteiinipitoisella mäskillä. Samalla kun kierrätämme, parannamme myös ruoan terveellisyyttä kuitujen ja proteiinien avulla.

Mäskin hyötykäyttöön ollaan heräämässä ympäri maailmaa. Sen mahdollisuudet ovat erittäin mielenkiintoisia ja moninaisia. Teknologia on avannut meille mahdollisuuksia hyödyntää mäskiä erilaisten mikrobien, hiivojen sekä sienten kasvualustana. Mäski on siitä mahtava raaka-aine, että sitä on helposti saatavilla. Panimoita on lähes joka kaupungissa ja kotiharrastajia tuhansia. Mäski mahdollistaa uudenlaisten tuotteiden ja liiketoimintojen syntymisen erittäin monialaisesti. Mäskissä on muutosvoimaa, ja sen hyötykäyttö toimii hyvänä esimerkkinä systeemiseen muutokseen kiertotalouden murroksessa. Yk:n agenda 2030 tähtää muun muassa kestävämpään ruoantuotantoon ja nälänhädän ehkäisyyn. Idealgrain Oy haluaa tarjota uusia ja kestäviä ratkaisuja ja ruokatuotteita ihmiskunnan tarpeisiin. Ensimmäisenä tavoitteenamme on pyrkiä hyötykäyttämään 50 tonnia mäskiä seuraavan kolmen vuoden aikana. Tämä vastaa keskimäärin yhden pienpanimon vuosittaista sivuvirtaa.

Idealgrain on yksi Fiksu arki -yrityskilpailun voittajista.

You need to accept marketing-cookies to watch this video

Open cookie settings

Mistä on kyse?