Miten lähestyä ongelmia, joita ei voi “ratkaista” oikein tai väärin kuten ristisanatehtäviä? Miten saada eri alojen asiantuntijat ensin puhumaan samaa kieltä ja sen jälkeen vielä erilaiset persoonat toimimaan tehokkaasti yhdessä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi?
Näitä kysymyksiä käsitellään Hyvää huomista -tulevaisuuspodcastin 21. jaksossa, jossa puhumme siitä, miltä tuntuu ratkaista viheliäisiä ongelmia. Jaksossa vieraina ovat johtava asiantuntija Riina Pulkkinen Sitrasta, tutkija Satu Rekonen Aalto-yliopistosta sekä viestintäjohtaja Pieta Jarva Baltic Sea Action Groupista. Jakson juontavat Jukka Vahti ja Anna Solovjew-Wartiovaara Sitrasta.
Löydät jakson sisällön litteroituna tämän artikkelin lopusta tai tämän linkin kautta.
Keskustelu pohjautuu vastikään julkistettuun Aalto-yliopiston tutkimukseen, jossa seurattiin neljää viheliäisten ongelmien parissa työskentelevää tiimiä seitsemän kuukauden ajan. Tiimit osallistuivat Sitra Lab -koulutusohjelmaan, jossa etsittiin kokeilujen avulla luontopohjaisia ratkaisuja kaupungistumisen haasteisiin. Tiimien jäsenet edustivat yhteiskunnan eri sektoreita ja eri aloja.
Aineistoa kerättiin havainnoimalla valittuja tiimejä ensimmäisen koronapandemiavuoden 2020 aikana. Havainnointiaineistoa kertyi yli 220 tuntia. Tämän lisäksi tutkijat tekivät yhteensä 35 haastattelua. Lue lisää tutkimuksesta täältä.
Tulevaisuus ei tapahdu, se tehdään. Sitran Hyvää huomista -tulevaisuuspodcast kertoo, mihin olemme menossa ja miten voimme vaikuttaa huomisen maailmaan jo tänään.
Voit kuunnella jakson painamalla tämän jutun yläpuolella olevaa play-nappia. Podcastin uudet jaksot sekä aiheita taustoittavat artikkelit löydät osoitteesta www.sitra.fi/tulevaisuuspodcast. Voit tilata ja kuunnella podcastia myös Spotifyssa ja Apple Podcasteissa, mistä se löytyy mm. hakusanoilla ”hyvää huomista”.
Twitteristä meidät löytää hastagilla #tulevaisuuspodcast
Tervetuloa tilaamaan podcast, kommentoimaan, kysymään ja keskustelemaan! (Otamme mieluusti vastaan palautetta myös sähköpostiosoitteessa tulevaisuuspodcast@sitra.fi)
Suosittelemme
Tästä eteenpäin.