Poiminnat
Arvioitu lukuaika 1 min

Opas saavutettavampiin ja esteettömämpiin tulevaisuustyöpajoihin

Diakonissalaitos on julkaissut Sitran rahoittamassa hankkeessa kattavan materiaalipankin, jotta yhä useampi pääsisi mukaan tulevaisuuskeskusteluihin.

Kirjoittaja

Anna Solovjew-Wartiovaara

Johtava asiantuntija, Viestintä ja yhteiskuntasuhteet

Julkaistu

Diakonissalaitoksen Kohti ihmisarvoista tulevaisuusvaltaa -hankkeessa järjestettiin vuoden 2023 ja 2024 aikana 20 tulevaisuustyöpajaa, joissa testattiin ja kehitetttiin menetelmiä tulevaisuutyöpajojen järjestämiseen.

Työpajoihin osallistui muun muassa kehitysvammaisten ja autismikirjon henkilöiden toimintakeskuksen asiakkaita, vammaisten asumisyksikön asukkaita sekä päihdepalveluyksiköiden asiakkaita.

Hankkeen tavoitteena oli, että mahdollisimman moni on osallinen omaa tai yhteistä tulevaisuutta koskevassa keskustelussa.

Diakonissalaitos koosti työn pohjalta Jokaisesta tulevaisuusosallinen -nimisen oppaan sekä työpohjia ja muita materiaaleja erilaisten tahojen käyttöön. Käytännönläheisten materiaalien avulla voi järjestää saavutettavampia ja esteettömämpiä tulevaisuustyöpajoja.

Lue lisää hankkeesta ja ota materiaalit käyttöön:

Kohti ihmisarvoista tulevaisuusvaltaa -hanke oli yksi Sitran kolmesta tulevaisuusvalta-pilottihankkeesta, jotka käynnistettiin kesällä 2023.

Mistä on kyse?