Mitä yhteistä Indonesian opetusohjelmaa tekevillä peruskoulun opettajilla, kamputsealaisilla kätilöíllä, turkulaisilla tutkijoilla ja suomalaisilla kengityssepillä? He kaikki tahtovat oppia ja opettaa, ja tekevät sen LifeLearn-sovelluksessa.
LifeLearn on oppimisen sosiaalinen media, yhteisösovellus, jossa käyttäjät ympäri maailmaa voivat oppia ja opettaa toisilleen uusia taitoja.
– Olemme kaikki oppineet käyttämään Facebookia ja Whatsappia, mutta LifeLearn yhdistää somen merkitykselliseen sisältöön, LifeLearnin Jussi Hurmola kertoo.
LifeLearnissa käyttäjät voivat paitsi oppia, myös tuotteistaa oman osaamisensa. Toisin kuin vaikka Facebookissa, LifeLearnissa oikeus tuotettuun sisältöön säilyy tekijällä itsellään. Siitä tulee omaa digitaalista pääomaa, jota voi kerryttää ja jolla voi tienata rahaa.
Yksittäisten ihmisen lisäksi myös virallinen koulutuslaitos voi tarjota osan kursseistaan LifeLearnissa. Sovellus sopii kaikille organisaatioille, joila on tarve mentoroida ja kouluttaa: ammattiliitoille, yliopistoille, valtionhallinnolle, kustantajille. Monet käyttävät sitä jo nyt – kuten ne alussa mainitut kamputselaiset kätilöt.
Oppiminen tapahtuu yhteisöissä, joita kuka tahansa voi perustaa. Ne voivat olla ilmaisia tai maksullisia tai siltä väliltä: esimerkiksi liittyminen keskusteluun voi olla ilmaista, mutta lisätaitojen oppiminen voi maksaa. Kaikki hinnoittelevat kykynsä ja taitonsa itse. Oppiminen yhteisöissä tapahtuu vuorovaikutuksen kautta, käytännössä keskustelun, tekstin, kuvien ja videoiden avulla.
Vuorovaikutteisuus ja tasaveroisuus erottaa LifeLearnin useimmista muista netin oppimisalustoista, kuten avoimista verkkokursseista.
– Ne ovat pääsääntöisesti opettajakeskeisiä ja yhdensuuntaisia. LifeLearnissa kuka vaan voi olla opettaja, tuottaja, oppija, mentori tai seuraaja, ja valita eri yhteisössä eri roolin, Tarmo Toikkanen sanoo.
LifeLearnin taustalla on työelämän muutos. Oppimisesta on tullut elinikäinen polku. Moni työ ei vaadi enää muodollista tutkintoa, vaan sopivia tietoja ja taitoja – ja yhä useammin työpaikka luodaan alusta lähtien itse. Mutta jos itselleen haluaa uuden ammatin, tutkinnon hankkimiseen menee perinteisesti vuosia. LifeLearnissa uuden elinkeinon voi hankkia itselleen vaikka kolmessa kuukaudessa.
– Oppimista kaipaava voi valita, lähdenkö hakemaan maailmalta kallista koulutusta vai menenkö saman tien Suomen parhaan henkilön oppiin 25 eurolla, Jussi Hurmola sanoo.
LifeLearnin ajatus on, että siellä opittavat asiat eivät ole pistemäisiä taitoja ja kikkoja, jotka voi oppia YouTube-videon katsomalla.
– Palvelun avulla saat taitoja, joiden kautta pääset hyödylliseksi yhteiskunnan jäseneksi.
Seuraa meitä
LifeLearnplatform-sivustolla
Tiimi
Jussi Hurmola on rakentanut Symbian, MeeGo, Jolla ja EduCloud Allianssin ekosysteemejä ja tietää miten kansainvälisesti onnistutaan.
Jaakko Roppola piirtää mahdottomat härvelit ystävällisiksi toiminnoiksi.
Tarmo Toikkanen tietää miten oppiminen on onnistunut ja epäonnistunut viime vuosikymmeninä.
Carita Savin tuntee ihmisen voimallistamisen periaatteet.
Jouni Viitanen ymmärtää elämän energian ja sen mikä saa ihmiset aktivoitumaan.
Ota yhteyttä
Tarmo Toikkanen
tarmo@lifelearn.fi
+3585060384
Suosittelemme
Tästä eteenpäin.