Poiminnat
Arvioitu lukuaika 1 min

Selvitys alueiden koulutus- ja työperäisen maahanmuuton linjauksista

Miten maakunnat ovat varautuneet työperäiseen maahanmuuttoon? Tuore selvitys tarjoaa uutta tietoa alueiden maahanmuuttoon liittyvistä suunnitelmista.

Kirjoittaja

Anna-Maija Vesa

Julkaistu

Suomessa ei ole aiemmin ollut saatavilla valtakunnallisesti kattavaa tietoa alueiden maahanmuuttoon liittyvistä linjauksista ja ohjelmista. Tuore Selvitys alueellisista maahanmuuttostrategioista luo kokonaiskuvan alueiden koulutus- ja työperäiseen maahanmuuttoon liittyvistä näkemyksistä ja varautumisesta.

”Alueet ovat selvityksen mukaan strategioissaan varautuneet eri tavoin koulutus- ja työperäiseen maahanmuuttoon. Sitran Mille väestölle? ja Miten osaajat liikkuvat alueilla? -selvitykset osoittavat, että alueilla on kasvavaa tarvetta osaajille. Alueet ovatkin keskeisessä roolissa osaajien riittävyyden ratkaisijoina.”

”Nyt tarvitaan paikallisesti syvällistä keskustelua siitä, miten osaaja- ja osaamistarpeita voitaisiin lievittää koulutus- ja työperäisellä maahanmuutolla kunkin alueen kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi”, Sitran vanhempi neuvonantaja Tapio Huttula toteaa.

Sitran rahoittaman selvityksen on tilannut työ- ja elinkeinoministeriö, ja sen on toteuttanut MDI Public Oy.

Julkaisu: Selvitys alueellisista maahanmuuttostrategioista

TEM:n tiedote: Tuore selvitys kokosi yhteen tietoa alueiden maahanmuuttostrategioista

Mistä on kyse?