Nyt käynnistyvän hankkeen tavoitteena on laajentaa tekoälyavusteista asiakas- ja potilastietojen kirjaamista sekä terveydenhuollossa että sosiaalihuollossa. Tarkoitus on laajentaa tekoälyavusteinen kirjaaminen lääkärien lisäksi muille vastaanottojen ja asiakastapaamisten kirjaamista tekeville ammattilaisille ja kilpailuttaa hyvinvointialuetasoinen ratkaisu.
Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle 550 000 euron rahoituksen tekoälyavusteisen kirjaamisen kehittämiseen.
”Olen vakuuttunut, että tekoälyavusteinen kirjaaminen sujuvoittaa tulevaisuudessa merkittävästi sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten arkea. Hyvinvointialueellemme myönnetty merkittävä tekoälyrahoitus vahvistaa uskoa siihen, että olemme oikealla polulla, ja kiihdyttää entisestään hyvin alkanutta kehitystyötämme,” kertoo Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiojohtaja Johan Sanmark.
Soteammattilaiset käyttävät tietojen kirjaamiseen jopa 3 tuntia 15 minuuttia päivittäin. Nyt käynnistyvää laajaa projektia edeltäneen Sitran hankkeen tavoitteena oli vauhdittaa parempien ja tehokkaampien sotepalveluiden tuottamista ja kokeilla tekoälyn käyttöä terveyspalveluissa.
”On hienoa, että Sitran osin rahoittaman aiemman hankkeen tulokset rohkaisevat merkittävään lisäpanostukseen. Tekoäly nopeuttaa kirjaamista ja jättää aikaa muuhun työhön. Saadut opit on syytä laittaa kiertoon, kuten Sanmark toteaa”, summaa johtava asiantuntija Petri Lehto Sitran hankkeissa tehtyä työtä.
Lue lisää Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen uutisesta (9.1.1025).
Sitra ideoi, kehittää ja kokeilee ratkaisuja yhdessä kumppanien kanssa Suomen uudistamiseksi. Sitra vahvistaa yhteiskunnan kykyä löytää uusia ratkaisuja ja tuo tekijät yhteen, jotta muutos olisi mahdollista. Tavoitteena on auttaa kumppaneita onnistumaan uudistustyössä ja palvella näin suomalaista yhteiskuntaa.