archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Intohimo päivän sana kiihdyttämön startissa

Sitran Vaikuttavuuskiihdyttämön osallistujilla on vahva halu muuttaa suomalaista yhteiskuntaa. Millaisia eväitä tarvitaan matkalla menestykseen?

Julkaistu

Sitran Vaikuttavuuskiihdyttämön kymmeneltä toimijalta ei puutu intohimoa muuttaa suomalaista yhteiskuntaa. Kick-off -päivässä yritykset saivat käytännön eväitä yrityksen menestykseen. Syntyivät hissipuheet, käyttäjäkuvaukset ja huipputavoitteet, joita kohden tiimit kulkevat.

Sitran Vaikuttavuuskiihdyttämö käynnistyi viikko sitten maanantaina. Mukana ohjelmassa on kymmenen vaikuttavuustoimijaa, joiden tavoitteena on suomalaisen hyvinvoinnin edistäminen.

Mukana olevat yritykset ja yhdistykset tahtovat auttaa syrjäytymisvaarassa olevia nuoria, tuoda iloa vanhusten elämään, helpottaa sopivien mielenterveyspalveluiden löytämistä ja kehittää lastensuojelun palveluita. Vaikuttavuuskiihdyttämöläisiä yhdistää halu erottautua erilaisena yrityksenä: sellaisena, joka ei ainoastaan tee kannattavaa bisnestä, vaan myös intohimoisesti muuttaa yhteiskuntaa.

Kun yritys ei ole olemassa ensisijassa tuottaakseen voittoa, oman idean myyminen ja suurten numeraalisten tavoitteiden asettaminen tuntuu monesti vaikealta. Asiakkaiden toivoisi ymmärtävän automaattisesti, miksi juuri tämä muutoksen malli on toimiva. llman käyttäjän tuntemista, prosessin kuvausta ja tarkasti määriteltyjä tavoitteita tiimi ei kuitenkaan pääse ratkomaan yhteiskunnallisia ongelmia. Näihin vaikuttavuuskiihdyttämössä tulevina viikkoina pureudutaan.

Lastensuojelun prosesseja kehittävä Protekto Oy:n tiimiläiset tahtovat olla mukana Vaikuttavuuskiihdyttämössä saadakseen eväät oman ideansa menestykselliseen toteuttamiseen.

“Tämän jälkeen meillä on valmiudet ryhtyä tekemään täysillä sitä, miksi olemme yrityksen perustaneet”, määrittelee Milla Vistiaho.

Päivän aikana nuori yritys kiteytti yrityksensä toiminnan hissipuheeseen, tunnisti palveluidensa käyttäjän ongelmineen sekä määritteli vaikuttavuuttaan konkreettisin tunnusluvuin. Tehtävät eivät olleet helppoja, mutta tulokset olivat hyödyllisiä.  

“Hissipuhe ei ollut vielä ihan painokelpoinen. Sen kirjoittaminen oli hyvin opettavaista silti”, sanoo Salla Ala-Jääski ensimmäisestä tehtävästä.

“Sen takia olemme täällä. Löydämme omat kompastuskivet ja pääsemme niistä eteenpäin”, täydentää Katja Sankalahti.

Vaikuttavuuskiihdyttämön ensimmäinen työpäivä pidettiin maanantaina 12.10.2015. Tammikuuhun asti kestävän ohjelman aikana jokainen tiimi osallistuu kahdeksaan koulutuspäivään ja saa sen lisäksi itselleen sopivimmat mentorit tukemaan kehitystä.

Kirjoittajat:
Iiris Lagus ja Tuuli Kaskinen
Demos Helsinki

Mistä on kyse?