Säästöt: Keittämällä oikean määrän kahvia tai teetä säästät rahaa. Säästöä syntyy myös hieman pienentyneistä vesi-, sähkö- ja lämpölaskuista, kun keität kerrallaan lempijuomaasi oikean määrän.
Huomioi nämä: Jokaisella on kahvinkeittämisessä omat rutiininsa, joihin kuuluu usein myös summittainen kahvin mittaaminen. Siksi kahvia tulee usein keitettyä enemmän kuin tarvitsee. Kun mittaat kahvin ja veden juojien mukaan, keität aina sopivan määrän.
Hiilijalanjäljen pienentyminen: Kun keität yhden kupin kahvia vähemmän kolme kertaa päivässä, pienennät hiilijalanjälkeäsi kahdella prosentilla vuodessa. Myös kahvin ja teen viljelyn, käsittelyn ja kuljetuksen tuottamat päästöt vähenevät.
Vinkit: Sivustolta www.kahvi.fi ohjeet, kuinka valmistat suomalaisten lempijuoman oikeaoppisesti. Lue myös kahvi- ja teepaketeista tuotekohtaiset valmistusohjeet.
Lisää vinkkejä kestävämpään ruokailuun