Säästöt: Ruokakuluissa voi hyvinkin säästää, kun syö harkitusti. Buffet-pöydässäkään ei kannata syödä ähkyyn saakka, vaikka saisikin valtavasti ruokaa “samaan hintaan”. Hinnan maksaa huonolla ololla ja turhilla kaloreilla.
Huomioi nämä: Ruokaa on joka paikassa tarjolla valtavasti . Ravintoloissa sekä lounasruokaloissa on houkutuksena testata jokaista ruokalajia – moneen kertaan. Kotonakin moni santsaa ihan tavan vuoksi. Yhden lautasen taktiikka vaatiikiin totuttelua ja päättäväisyyttä. Kannattaa myös muistaa, että kylläinen olo tulee vasta 20 minuuttia ruokailun jälkeen.
Hiilijalanjäljen pienentyminen: Syömällä päivässä 200 grammaa vähemmän voit pienentää hiilijalanjälkeäsi noin kaksi prosenttia vuodessa. Päästöjä säästyy ruoan tuotantoon tarvittavan maa-alan, energiantarpeen ja polttoainekulutuksen pienentyessä.
Vinkit: Annoskokoa voi olla vaikeaa arvioida, mutta lautasmallia noudattamalla ja erillisen salaattilautasen pois jättämällä pääsee pitkälle. Martoilla on hyviä esimerkkejä terveellisen aterian koostamisesta.
Lisää vinkkejä kestävämpään ruokailuun