Ongelma
Lihan massatuotanto on ongelmallista niin maankäytön, eläinten oikeuksien, vedenkulutuksen kuin hiilidioksidipäästöjenkin kannalta. Lihantuotanto kuitenkin lisääntyy jatkuvasti, koska lihan syöminen yleistyy elintason noustessa myös niissä maissa, joissa on perinteisesti syöty enemmän kasviksia.
Ratkaisu: kestävä kasviproteiini kaurasta ja palkokasveista
Gold&Green Foodsin kehittämässä nyhtökaurassa yhdistyvät kaikki ravitsemuksellisesti tärkeät aminohapot ja se on valmistettu kestävistä raaka-aineista: kaurasta, pavuista ja herneistä. Näistä raaka-aineista käytetään ravintorikkaimmat osat. Nyhtökauran raaka-aineiden kasvatus kuluttaa merkittävästi vähemmän vettä lihantuotantoon verrattuna. Voidaan esimerkiksi laskea, että nyhtökauran tämän hetken tuotantokapasiteetilla olisi säästänyt seitsemän miljardia litraa vettä vuodessa verrattuna siihen, jos nyhtökauran syömisen sijaan olisi syöty aina naudanlihaa.
Ansaintamalli ja hyödyt Gold&Green Foodsille
Gold&Green Foods on teknologiayritys, jonka suomalaisessa tehtaassa valmistetaan patentoituja tuotteita Suomen markkinoille ja vientiin. Lisäksi yritys lisensoi tuotteidensa valmistusteknologiaa ja brändiä muille valmistajille, jolloin se saa tuotteensa nopeammin laajemmille markkinoille ilman suurta vientiorganisaatiota tai useampien tuotantolaitosten rakentamista. Oma tuotantolaitos mahdollistaa yritykselle myös tuotekehityksen jatkamisen.
Hyödyt asiakkaalle ja loppukäyttäjälle
Jakeluyhtiöt ja isot kauppaketjut saavat asiakkaina valikoimiinsa helpon kasviproteiinituotteen, joka on tullut kuluttajille tutuksi ja josta tuli lanseerauksen jälkeen hittituote. Kuluttajille nyhtökaura puolestaan on helppo, nopea ja ravintoarvoiltaan hyvä kasvisruokavaihtoehto riippumatta siitä, halutaanko tuote ostaa terveyteen tai ympäristövastuullisuuteen liittyvistä syistä vai lihan syömisen vähentämiseksi.
Suosittelemme
Vielä yksi?