Säästöt: Jos jätät joka viikko kerran tai kahdesti ostamatta aterian, säästät vuodessa satoja euroja.
Huomioi nämä: Ruoasta tulee hävikkiruokaa vain, kun siitä tekee sellaista. Kun muutat asenteesi, huomaat, että hävikki onkin herkkua. Kuivasta leivästä syntyy herkullinen köyhä ritari, kun taas juustonkannikasta saa makua keittoon tai pastakastikkeeseen.
Hiilijalanjäljen pienentyminen: Korvaamalla kerran viikossa yhden päivällisen hävikillä pienennät hiilijalanjälkeäsi prosentilla.
Vinkit: Sivustolta Saasyoda.fi löydät säästövinkkejä, reseptejä sekä annoslaskurin. Marttojen sivustolta viiden tähden tähderuokareseptit. WWF:n vastuullinen ruokaopas listaa keinot hävikin vähentämiseen.
Lisää vinkkejä kestävämpään ruokailuun