Kilpailuohjelma-pdf:
Sitra haastoi järjestöt kehittämään ratkaisuja, jotka innostavat ja aktivoivat ihmisiä arjessaan ympäristöystävällisiin tekoihin.
Maapalloliiga oli kehitysohjelma järjestöille ja yhdistyksille. Siinä etsittiin ja kehitettiin uusia tapoja, jotka innostavat meitä suomalaisia tekemään arjessamme ympäristöystävällisiä tekoja ja valintoja. Maapalloliiga yhdisti järjestöjen voiman ja kestävän arjen teot. Tähtäimessä oli erinomaisia konsepteja, tapahtumia, kampanjoita ja palveluita, jotka auttavat suomalaisia elämään kestävää arkea.
Yhdistykset ja järjestöt kehittivät oman uuden tavan joukkojen innostamiseen ja hakivat ideallaan kehitysohjelmaan mukaan. Kehitysohjelmassa ideasta luotiin kokeiltava konsepti, jota testattiin kohderyhmän kanssa. Konseptilla innostettiin kestävän arjen tekoihin ja valintoihin tai sitä hyödyntämällä voitiin pienentää hiilijalanjälkeä tai säästää luonnonvaroja ihmisten arjessa.
Kehitysohjelma
Sitra valitsi maapalloliigaan 10 järjestöä, yhdistystä tai seuraa, jotka kokosivat 3-6 hengen joukkueen ideansa taakse. Maapalloliiga tuki ideoiden kehittämistä konkreettisiksi ja toteuttamiskelpoisiksi ratkaisuiksi. Ideat laitettiin tosielämän testiin jo kehitysohjelman aikana.
Ohjelmaan valitut joukkueet saivat 10 000 euron kokeilurahan ja ideansa pisimmälle vienyt sai 20 000 euroa ohjelman päätteeksi. Maapalloliigan aikana joukkueet oppivat alansa asiantuntijoilta palvelumuotoilua, konseptointia, vaikuttavuutta, markkinointia ja viestintää sekä ekologisuuden perusteita.
AJANKOHTAISTA
MAAPALLOLIIGAN FINALISTIT
HAASTE
Vuoden 2018 Maapalloliigan haaste:
Haastamme järjestösi, yhdistyksesi tai seurasi kehittämään ratkaisun, joka innostaa ja aktivoi ihmisiä ympäristöystävällisiin tekoihin arjessaan.
Ratkaisu voi olla mitä vain taivaan ja maan väliltä, esimerkiksi
- palvelu tai sovellus, joka yhdistettynä järjestön ydintekemiseen kannustaa kestävän arjen tekoihin
- konseptoitu toimintamalli tai tekemisen tapa
- oivaltava kampanja, viestintäkonsepti tai tempaus
Mutta emme etsi esimerkiksi yhdistyksen oman toiminnan viilaamista, kuten kahvimaitojen vaihtamista kauramaitoihin tai omaa porraskävelykampanjaa.
Oli se minkälainen tahansa, ratkaisun tulee olla kekseliäs konsepti, joka
- pienentää tai innostaa pienentämään yksilön hiilijalanjälkeä
- on innovatiivinen, eli tuo jotain uutta niihin tapoihin verrattuna, joilla nyt koitetaan kannustaa ilmastomyönteisiin tekoihin
- on toistettavissa, eli joku muu voi ottaa tai muuntaa ratkaisun käyttöönsä
- vaikuttaa mahdollisimman moneen ihmiseen.
KILPAILUN TUOMARISTO
AIKATAULU
HAKU ON SULJETTU
Hakuaika oli 3.5.–3.8.2018. Kiitos hakemuksista!
MISTÄ OLI KYSE?