Millaista on elää Suomessa juuri nyt ja tulevaisuudessa? Mikä meitä mietityttää tai huolettaa – mikä herättää toivoa? Poikkeusajan dialogit kutsuvat ihmiset kohtaamaan ja keskustelemaan.
Sitra on yksi keskustelujen järjestäjistä ja rahoittaa hanketta, jotta dialogimenetelmä saa kehittyä vastaamaan kriisitilanteen olosuhteisiin. Järjestämme myös itse muutamia Poikkeusajan dialogeja.
Poikkeusajan dialogit tarjoavat kansalaisille ja erilaisille yhteisöille mahdollisuus käydä rakentavaa keskustelua. Dialogi on verraton keino lisätä ymmärrystä siitä, millaista on elää Suomessa poikkeuksellisten olosuhteiden vallitessa.
Keskusteluja järjestävät kymmenet erilaiset toimijat eri puolilta yhteiskuntaa – yksittäisistä henkilöistä, järjestöihin, kuntiin, yrityksiin, säätiöihin ja ministeriöihin. Jo nyt keskusteluihin on osallistunut jo nyt laajasti erilaisissa elämäntilanteissa olevia.
“”Mielenkiintoista on huomata, että voi olla samaa sekä eri mieltä toisen kanssa ja kuvio toimii silti ihan hyvin.””Nyt on toivollisempi ja suhteellisuudentajuisempi olo. Solidaarisempi.”
Poikkeusajan dialogit järjestetään rakentavaan yhteiskunnalliseen keskusteluun Sitrassa kehitetyn Erätauko-menetelmän mukaisesti.
Vuoden 2020 aikana järjestettyihin 232 dialogiin osallistui yhteensä yli 1 600 ihmistä. Dialogit saadaan päätökseen vuoden 2021 aikana.
Dialogipäivistä tehdään yhteenvedot, jotka voi lukea Erätauko-säätiön sivuilta tai allaolevan aikajanan kautta. Valtionvarainministeriö välittää yhteenvedot myös valtion ja kuntien hallinnolle.
Poikkeusajan dialogit syksyllä 2021
Syksyllä 2021 järjestetään tällä erää viimeiset dialogipäivät:
27.10.2021 klo 17.30–19.30 Zoomissa – Miten pitkä poikkeusaika on vaikuttanut meihin ja mitä meillä on nyt edessä?
2.12.2021 klo 17.30–19.30 Zoomissa – Aihe täsmentyy myöhemmin
Kevään 2021 Poikkeusajan dialogit