Tahdon voima -työelämäpalkinto 2017

Työelämäpalkinto jaettiin viimeisen kerran 2017. Avoimen haun teemana oli tahdonvoima. Hakemuksia saapui 99, joista yhdeksän työpaikkaa palkittiin. Palkinto on jaettu yhteensä viisi kertaa.

PALKITTUJEN RESEPTIT

Poimi innostavimmat keinot työpaikallesi.

artikkelit
artikkelit
artikkelit
artikkelit
artikkelit
artikkelit
artikkelit
artikkelit
artikkelit

Yhdeksän työelämän uudistamisen reseptiä

Työelämäpalkinnon saajat ovat koonneet omat oppinsa työelämän uudistamisen resepteihin. Tutustu vuonna 2017 palkittujen tarinoihin ja poimi innostavin työelämän resepti työpaikallesi.

Työelämäpalkintoa tavoitteli vuonna 2017 peräti 99  mainiota hakijaa. Sosiaali- ja terveysministeriö, Sitra ja Työsuojelurahasto myönsivät palkinnon 9 työpaikalle.

Palkittavilla työpaikoilla on yhdessä muokattu työtä ja työtapoja tuloksellisempaa ja työkykyä tukevaan suuntaan. On otettu käyttöön rohkeita avauksia aina älyvaipoista kokkien laulutuokioon tai ostettu työmatkoja varten matkailuauto. Johto on laittanut itsensä peliin hyppäämällä viemärikaivantoon tai osallistumalla hoitotyöhön. Työntekijät ovat joustaneet työaikajärjestelyissä ja esimiehet tarjonneet mahdollisuuden itsenäiseen työvuorosuunnitteluun. Johtolauseena on ollut ennemminkin ”antakaa mennä” kuin ”ei siitä kuitenkaan mitään tule”.

Finalistien kesken järjestetiin yleisöäänestys. Palkinnot jaettiin ja yleisön suosikki paljastettiin 9.5.2017.

MISTÄ ON KYSE?

Suomen työelämäpalkinto herättelee työyhteisöjä tarkastelemaan ja kehittämään toimintaansa innostavien esimerkkien kautta. Sinnikkäät ponnistelut työhyvinvoinnin saralla lisäävät tuottavuutta, parantavat tuotteiden ja palveluiden laatua sekä vähentävät sairauspoissaoloja työpaikoilla.

Tunnustuspalkinto on myönnetty viisi kertaa ja vuonna 2017 viimeisen kerran. Avoimen haun teemana oli tahdonvoima. Palkinto myönnettiin työpaikoille, joissa on tahdonvoimaa edistää työhyvinvointia, hyvä meininki ja pulmat ratkotaan rakentavassa hengessä. Palkittavat työpaikat edistävät esimerkiksi elinikäistä oppimista, osaamisen kehittymistä, jaksamista ja siten pitkiä työuria – oli henkilöstö minkä ikäistä tahansa. Kyse voi olla toimintatavasta, hyvästä käytännöstä tai sosiaalisesta innovaatiosta, jonka työyhteisö on saanut toimimaan käytännössä.

Tunnustuspalkinnon kriteerit

Haimme esimerkkejä siitä, miten omalla toiminnallaan voi onnistuneesti mukautua muuttuvaan maailmaan.

Aikataulu

Kuka on mukana?

Työelämäpalkinnon rahaston ovat perustaneet sosiaali- ja terveysministeriö ja Sitra. Rahaston alkupääoma oli 300 000 euroa. Sitä ovat kartuttaneet yhtä suurilla osuuksilla Sitra ja sosiaali- ja terveysministeriö, joka osoitti tähän tarkoitukseen Carl Bertelsmann -säätiön Suomelle myöntämän 150 000 euron tunnustuspalkinnon. Rahaston varoja hoitaa Sitra. Varat on tarkoitus käyttää vuoden 2017 loppuun mennessä.

Päätöksen tunnustuspalkinnon saajasta tekivät rahaston perustajat sosiaali- ja terveysministeriö ja Sitra Työsuojelurahastoa kuultuaan. Palkinnon suojelijana on toiminut tasavallan presidentti.

Mitä on saatu aikaan?

Palkinto on myönnetty viisi kertaa vuodesta 2008 lähtien työyhteisölle tai henkilölle, joka on erityisen ansioituneesti lisännyt ikääntyvien työhyvinvointia tai edistänyt pitkiä työuria. Palkitut työpaikat ovat onnistuneet säilyttämään työpaikkoja ja tukemaan ikääntyneiden työssä jatkamista.

Työelämäpalkinnon ovat saaneet:

AJANKOHTAISTA

Tässä mennään.

Simo Kaksonen
archived
archived
uutiset
uutiset
tapahtumat

Työelämäpalkinto 2017

Paasitorni, tiistai, 9.5.
uutiset
archived
archived
archived
Työelämäpalkinnon jako 15.1.2013
uutiset
Palkinnon luovuttaminen 2010
uutiset
Palkinnon jakotilaisuus
uutiset
Dosentti Raili Moilanen (vas.), professori Juhani Ilmarinen ja tutkija Sari Irni.
uutiset

OTA YHTEYTTÄ

Kysymyksiä? Vastaamme mielellämme.

ihmiset
Kansliapäällikkö, Sosiaali- ja terveysministeriö
ihmiset
Asiantuntija, Talous ja hallinto
ihmiset
Neuvotteleva virkamies, Työsuojeluosasto, Sosiaali- ja terveysministeriö
ihmiset
Kirsti Kaustara
ihmiset
Asiantuntija, Viestintä ja yhteiskuntasuhteet