archived
Beräknad läsningstid 1 min
Detta inlägg har arkiverats och kan innehålla inaktuellt information

Ja till rena blodkärl!

För många är riktig mat biff eller korv. Men genom att ibland byta ut dem mot fisk eller kyckling kan du få flera typer av besparingar. Du får mindre hårt fett och kalorier och plånboken gillar att du väljer en förmånligare proteinkälla.

Publicerad

Besparingar: Kilopriset på kyckling och fisk är ofta lägre än för rött kött. Ett kilo nötkött kostar cirka 30 euro, ett kilo kalkon 15 euro och ett kilo vita bönor 3 euro.

Observera: Vi väljer ofta köttfärs eller medvurst av ren vana. Efter ett par veckors inlärning blir det lätt att välja bättre proteinkällor.

Mindre koldioxidavtryck: Genom att byta ut rött kött mot fisk eller kyckling fem gånger i veckan kan du minska ditt koldioxidavtryck med tre procent om året. Det blir även besparingar genom att mängden växthusgasutsläpp som idisslarna orsakar blir färre.

Tips: Med hjälp avWWF:s köttguide kan du jämföra hur miljövänliga olika typer av kött är.

Vad handlar det om?