Besparingar: Om du blir vegetarian kan du verkligen spara pengar. Rotfrukter, baljväxter och fullkornssäd är förmånliga och kilopriset på frukt och grönsaker är inte hisnande det heller. Det behövs inga dyra specialprodukter i en bra vegetarisk kost.
Observera: Det krävs en attitydförändring för att slopa köttet samt ett nytt sätt att se på matlagningen. Även om kötträtterna ännu dominerar i hemmaköken och på restaurangerna är det roligt att pröva på nya rätter och det finns många vegetariska alternativ i dag. Nästan varje liten restaurang erbjuder idag vegetariska rätter eller också finns sådana tillgängliga om du ber om dem.
Mindre koldioxidavtryck: Att slopa köttet kan minska ditt koldioxidavtryck med sju procent i året. Besparingen motsvarar till exempel 4100 kilometer med bil.
Tips: Föreningen Matinformation erbjuder information om olika vegetariska dieter. Intressant information och tips om säsongens grönsaker finns i Skördesäsongskalendern. Mer information om matens miljökonsekvenser erbjuds av Marthorna och Klimatguiden.
Flera tips för mer hållbar mat