Digitaaliset terapiat ovat kliiniseen näyttöön perustuvia digitaalisia hoitomuotoja sairauksien hoitoon, hallintaan ja ennaltaehkäisyyn. Ne ovat usein vaikuttavuudeltaan verrattavissa lääkehoitoon, mutta niiden haittavaikutukset ovat usein pieniä tai olemattomia.
Maailmalla panostetaan juuri nyt merkittävästi digitaalisiin terapioihin, jotka voivat parantaa potilaiden hoitoa ja säästää terveydenhuollon kustannuksia. Suomella on hyvä tilaisuus napata kokoaan suurempi rooli digitaalisten terapioiden hyödyntämisessä ja suomalaisilla yrityksillä mahdollisuus päästä osaksi tätä kasvavaa markkinaa.
Osana Terveysdata 2030 -projektia järjestämme työpajasarjan, jonka toisessa verkkotapahtumassa keskitymme digitaalisiin terapioihin torstaina 9.12.2021 klo 9.00-11.00.
Työpajan tavoitteena on lisätä ymmärrystä digitaalisista terapioista ja niiden vaikuttavuudesta sekä hahmotella Suomen lähestymistapaa ja pohtia miten ekosysteemien rakentumista voidaan tukea Suomessa.
Työpajassa
- kerromme digitaalisten terapioiden tuomista mahdollisuuksista ja tilanteesta Euroopassa
- keskustelemme tavoista rakentaa Suomeen toimiva digitaalisten terapioiden kokonaisuus, joka huomioi yritykset, yksilöt ja järjestelmän
- hahmottelemme rakenteita ja vastuunjakoa digitaalisten terapioiden arviointiin
Työpaja on tarkoitettu terveysalan päättäjille, tutkijoille, yrityksille, rahoittajille, viranomaisille, julkisille toimijoille, järjestöille ja muille ekosysteemitoimijoille sekä aiheesta kiinnostuneille.
Työpajaa moderoivat ja aiheita alustavat Sitrasta Johannes Ahlqvist, Markus Kalliola, Minna Hendolin ja Hannu Hämäläinen.
Lue työpajan yhteenveto: Digitaaliset terapiat osaksi kokonaisvaltaista hoitoa (PDF).
Lue lisää