Sitran Fiksu arki -yrityskilpailu palkitsi vuoden alussa kymmenen suomalaisen pienyrityksen kestävän arjen ratkaisut. Pienyritykset kehittävät ratkaisujaan kevään aikana kehitysohjelmassa yhdessä kilpailun tuomaristossa mukana olleiden isompien yritysten kanssa.
Idealgrain, yksi kilpailun voittajista, käyttää oluen valmistuksen sivutuotteena syntyvää kiertomallasta osana terveellistä ja kestävää ruoantuotantoa. Idealgrainin kiertomallasfalafelit ovat testattavana Fazerin Ravintola Ruoholahdessa keskiviikkona 21.3. lounasaikaan niin kauan kuin tuotetta riittää. Nopeimmat lounastajat pääsevät siis maistamaan uutta tuotetta ja antamaan siitä palautetta.
Kiertomallasfalafelissä oleva kiertomallas tulee Ohrana Krouvi Panimolta, joka sijaitsee Helsingin keskustassa Korkeavuorenkadulla. Falafeltaikinaan on lisätty Ohranan stout-oluen mallasjäännöstä tuomaan makua, kuitua ja proteiinipitoisuutta.
”Haluamme luoda maukkaita ruokia sekä panostaa kestävään kehitykseen. Olemme kulinaristeja, olutharrastajia, mutta ennen kaikkea hulluja keittiötiedemiehiä, jotka ovat aina uteliaina tutkimassa uusia asioita”, Idealgrain toteaa verkkosivuillaan.
Suosittelemme
Tästä eteenpäin.