Live
Kuluttaja tulevaisuuden kasvisruokamarkkinoilla
Keskustelutilaisuus

Kuluttaja tulevaisuuden kasvisruokamarkkinoilla

Tule kuulemaan, mitä kuluttajat ajattelevat uusista kasviproteiineista. Missä mennään ja millaisia mahdollisuuksia muutos tarjoaa?

Ruokaketju on murroksessa. Tapamme tuottaa ja hankkia ruokaa muuttuvat kovaa tahtia. Kaupoissa on jo nyt tarjolla mykoproteiinia ja soluviljellystä lihasta on puhetta.

Onko otsikoissa ollut ”vegebuumi” jo mennyt vai eikö se vielä ole oikeasti edes alkanut? Miten kaupat, ravintolat ja muut toimijat suhtautuvat uusiin kasvispohjaisiin elintarvikkeisiin? Entä mitä kuluttajat ovat näistä tuotteista mieltä?

Näitä ja monia muita kysymyksiä ruokajärjestelmän tulevaisuudesta pohditaan Sitran ja Helsingin yliopiston keskustelutilaisuudessa. Tilaisuudessa esitellään myös kuluttajien asenteita kartoittaneen tuoreen kyselytutkimuksen tuloksia.

Tapahtumaa voi seurata paikan päällä Helsingin yliopiston Tiedekulmassa tai verkossa Tiedekulman sivulta.

Tilaisuus on osa Sitran rahoittamaa Helsingin yliopiston Elintarviketuotannon murros Suomessa -hanketta. Hankkeessa selvitetään, mitä maailmanlaajuinen muutos tarkoittaa Suomelle ja miten siihen voidaan varautua. Miten uudet teknologiat vaikuttavat ruoan kulutukseen, millaisia mahdollisuuksia muutos tuo yrityksille ja miten suomalaiset kuluttajat suhtautuvat muutokseen?

Tervetuloa kuulemaan tutkijoiden ja asiantuntijoiden alustuksia sekä keskustelemaan elintarvikkeiden kulutuksen murroksesta ja tulevaisuuden näkymistä!

Tilaisuuteen saa saapua tai seurata tapahtumaa verkossa myös ilman ennakkoilmoittautumista.

13.00
Avaussanat
Markus Vinnari, Yliopistonlehtori, Helsingin yliopisto
13.05
Three pathways to promote dietary changes 
João Graça, Assistant professor, University of Groningen
13.30
Kasvissyönnin ja fleksaamisen yleistyminen Suomessa
Piia Jallinoja, Terveyssosiologian professori, Tampereen yliopisto
13.50
Miten kuluttajat Suomessa suhtautuvat uusiin kasviproteiineihin? Laajan kuluttajakyselyn satoa
Pasi Pohjolainen, Tutkija, Helsingin yliopisto
14.15
Paneelikeskustelu: Kuinka saada nykyistä enemmän kasvista kuluttajien lautasille
Anna Rahikainen, Vastuullisuusjohtaja, Kotipizza Group
Juha Beurling-Pomoell, Pääsihteeri, Kuluttajaliitto
Piia Jallinoja, Terveyssosiologian professori, Tampereen yliopisto
15.00
Tilaisuus päättyy
Ota yhteyttä
Asiantuntija (pitkällä vapaalla), Viestintä ja yhteiskuntasuhteet

+358 294 618 310

Mistä on kyse?