Poikkeuksellinen aika vaatii poikkeuksellisia ratkaisuja. Niinpä vuoden 2021 Lääkäripäivät järjestetään virtuaalisesti verkossa 13.–15.1.2021. Vaikka sosiaalisia kontakteja on aiempaa vähemmän, sisältö on silti täyttä asiaa. Sitra on ollut mukana vauhdittamassa terveydenhuollon digiratkaisuja jo vuosien ajan. Emme tänäkään vuonna tee poikkeusta, vaan haluamme jakaa kokemuksiamme uusimmista kokeiluistamme ja kehityshankkeistamme Lääkäripäivien kävijöiden kanssa.
Olemme mukana virtuaalitapahtumassa DigIT POP-UP -osastolla yhteistyössä Healthtech Finlandin kanssa. Tarjoamme messuvieraille kolme mielenkiintoista striimattua keskustelua, joita voi käydä katsomassa tammikuun loppuun asti virtuaalisella tapahtuma-alustalla silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Ensimmäinen keskustelu avautuu keskiviikkona 13.1. klo 10.00.
Mitä dataa lääkärin pöydälle? -paneelikeskustelussa pureudutaan siihen, mitä lääkärin tulisi tietää terveys- ja hyvinvointisovelluksista. Mikä muuttuu, kun potilaasta tuleekin datan tuottaja? Kuinka varmistaa datan luotettavuus? Entä kuinka kohdata ihminen, joka tarjoaa dataansa lääkärille.
Kerromme myös Sitran teettämästä eurooppalaisesta Puettavat älylaitteet -kyselytutkimuksesta, joka toteutettiin Suomen lisäksi Saksassa, Ranskassa ja Alankomaissa. Selvitimme erityisesti kuluttajien käsityksiä ja kokemuksia puettavien älylaitteiden tuottamasta datasta ja sen hyödyistä.
Lisäksi kuulet tuoreita oppeja ja kokemuksia Sitran Reilun datatalouden IHAN-konseptin mukaisista kokeiluhankkeista.
Etänä lähellä – uusi normaali? -keskustelussa syvennytään siihen, miten korona on vaikuttanut lääkärin työhön. Entä mikä muuttui ja mitä seuraa koronan jälkeen? Kerromme myös Sitran rahoittamasta kokeiluhankkeesta, jossa koronatartuntojen jäljitystä nopeutettiin robottipuhelintekniikalla. Paneelissa keskustelemme etätyön vaikutuksesta henkiseen hyvinvointiin sekä etäpalveluiden tulevaisuudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa.
Kuka saa puhua genomitiedosta? -paneelikeskustelussa paneudutaan genomitiedon maailmaan. Terveyttä ja sairastumisriskejä koskevaa genomitietoa muodostuu niin terveydenhuollossa kuin sen ulkopuolellakin. Miten näistä asioista tulisi puhua ihmisille? Kenellä on vastuu ja toisaalta oikeus puhua genomitiedosta?
Osana Lääkäripäivien ohjelmaa olemme tuottaneet tallenteet ja tarjoamme ne sivuillamme kaikille halukkaille vapaasti katsottaviksi.
Suosittelemme
Tästä eteenpäin.