Live
Miten kestävää maailmaa web 3.0 rakentaa? 
tapahtumat

Miten kestävää maailmaa web 3.0 rakentaa? 

Voidaanko web 3.0:n avulla rakentaa reilumpaa sosiaalista mediaa? Entä mitä mahdollisuuksia lohkoketjuteknologiat tarjoavat haitallisten ympäristövaikutusten hillitsemiseksi? Lisääkö hajautettu verkko rahanpesua tai rikollisuutta? Pääsevätkö kaikki kehitykseen mukaan vai lisääkö web 3.0 eriarvoisuutta? 

Web 3.0 tarjoaa paljon mahdollisuuksia. Se voi mullistaa tapamme olla vuorovaikutuksessa toistemme ja maailman kanssa ja se voi parantaa saavutettavuutta ja osallisuutta. Web 3.0 -teknologioiden varaan voidaan rakentaa myös reilumpaa sosiaalista mediaa tai oikeudenmukaisempaa luovan talouden järjestelmää. Ekologisen kestävyyden kannalta taas lohkoketjuteknologioissa on potentiaalia parantaa tuotantoketjujen jäljitettävyyttä ja parhaimmillaan ehkäistä haitallisia ympäristövaikutuksia. Älysopimusteknologioihin perustuvat uudet rahoituspalvelut puolestaan haastavat perinteistä finanssijärjestelmää kustannustehokkuudellaan. Hajautettujen teknologioiden avulla on myös mahdollista jakaa varallisuutta maailmassa tasapuolisemmin. 

Riskejä ja haasteitakin kuitenkin riittää: Lisääkö web 3.0 rahanpesua ja rikollisuutta? Miten kestävällä pohjalla on web 3.0 -teknologioiden vaatima energiankulutus? Entä pääsevätkö kaikki kehitykseen mukaan vai lisääkö web 3.0 eriarvoisuutta? 

Tervetuloa kuulemaan web 3.0 -kehityskulun ilmiöistä tiistaina 29.8. klo 9 Sitran tiloihin Ruoholahteen tai linjoille. 

Julkaisemme 10 artikkelista koostuvan Web 3.0 -kestävyysmuistion, jossa pureudumme monipuolisesti web 3.0 -teknologioiden taloudelliseen, sosiaaliseen ja kulttuurilliseen sekä ekologiseen kestävyyteen. Sitra on aiemmin tänä vuonna julkaissut web 3.0 -toimialaa koskevan lainsäädäntöselvityksen.

Ymmärtääksemme paremmin web 3.0:n mahdollisuuksia tarvitsemme kuitenkin lisää käytännön kokeiluja, oppeja ja tulevaisuuden sovelluksia. Tilaisuudessa pääset myös kuulemaan syksyllä käynnistyvistä inspiroivista SitraLabin web 3.0 -kokeiluista.

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. 

Ohjelma

8.30
Rekisteröityminen ja aamukahvit
9.00
Tervetuloa
Kristo Lehtonen, johtaja, Reilu datatalous, Sitra
9.10
Paneelikeskustelu 1: Ympäristö
Kasper Karimaa, toimitusjohtaja, Struggle
Lotta Toivonen, asiantuntija, Sitra
Tomi Dahlberg, hallituksen puheenjohtaja, DBE Core & tietojärjestelmätieteen professori, Turun kauppakorkeakoulu
9.40
Paneelikeskustelu 2: Yhteiskunta ja ihmiset
Kimmo Levä, pääjohtaja, Kansallisgalleria
Sointu Karjalainen, toimitusjohtaja, Block Lane
Jukka Vahti, projektijohtaja, Digitaalinen valta ja demokratia -projekti, Sitra
10.15
Paneelikeskustelu 3: Talous
Thomas Brand, head of institutions, Coinmotion
Patrik Johansson, chief compliance officer, Equilibrium
Karoliina Salminen, lead, smart manufacturing, VTT
10.50
Yhteenveto
11.00
Tilaisuus päättyy

Mistä on kyse?