uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Vahvat talousosaajat Matti Paavonen ja Petri Rouvinen tukemaan Sitran uutta suuntaa

Tulevaisuustalon työ keskittyy jatkossa yhä voimallisemmin kestävän talouskasvun edistämiseen. Pääekonomistin ja vanhemman neuvonantajan palkkaaminen tukee Sitran uutta strategiaa.

Kirjoittaja

Anna Solovjew-Wartiovaara

Johtava asiantuntija, Viestintä ja yhteiskuntasuhteet

Julkaistu

Sitran pääekonomistiksi on valittu Matti Paavonen. Hän työskentelee tällä hetkellä Tilastokeskuksen kehittämispäällikkönä. Pääekonomistin tehtävä on tulevaisuustalossa uusi ja kokopäiväinen.

Osa-aikaisena vanhempana neuvonantajana aloittaa Etlan tutkimusneuvonantaja ja taloustieteen tohtori Petri Rouvinen. Kaksikko tuo Sitraan vahvaa osaamista etenkin kestävän talouskasvun edistämisestä sekä innovaatiokentältä.

”Sitran tehtävänä on edistää hyvinvointia ja talouskasvua sekä auttaa Suomea uudistumaan. Saamme nyt mukaan kaksikon, joka täydentää järeällä taustallaan erinomaisesti Sitrassa jo olevaa osaamista”, Sitran yliasiamies Atte Jääskeläinen sanoo.

Matti Paavosen tontilla pitkän aikavälin talousvaikutukset

Matti Paavonen aloittaa Sitran uutena pääekonomistina lokakuussa. Hänen tehtävänään on seurata ja analysoida Suomen talouden kehitystä yhteiskunnallisten haasteiden ymmärtämiseksi ja ratkaisujen tueksi.

”Olen valtavan innoissani, kun pääsen omalla panoksellani rakentamaan tulevaisuuskestävämpää yhteiskuntaa Sitran kaltaiseen tulevaisuustaloon, joka on täynnä asiantuntemusta. Ekonomistina tärkein lisäarvoni on taloudellisten realiteettien painottamisessa, mutta haluan myös hyödyntää kokemustani tietoperusteisesta päätöksenteosta ja tiedon hyödyntämisestä yhteiskunnassa”, Paavonen kiteyttää.

Matti Paavonen on toiminut aiemmin myös liiketoimintajohtajana tutkimustalo Innolinkissä sekä pääekonomistina Palvelualojen työnantajat PALTA ry:ssä.

Petri Rouvinen tukemaan TKI-työtä

Petri Rouvinen vahvistaa lokakuusta alkaen Sitran tulevaisuustyötä osa-aikaisena vanhempana neuvonantajana. Hän jatkaa myös työtään Etlassa.

Rouvisen työ Sitrassa kytkeytyy etenkin kestävään talouteen tähtäävään elinkeino- ja innovaatiopolitiikkaan. Hän tukee Sitran työtä TKI-kentällä, jossa tulevaisuustalo on mukana vauhdittamassa kehitystä yhdessä suomalaisten tutkimus- ja kehitystoimijoiden kanssa.  

”Olen iloinen ja ylpeä, että pääsen neuvonantajan roolissa pohtimaan, mitä Sitra voi tehdä Suomen kestävän kasvun eteen. Koen, että tätä kautta Etlassa tekemäni ja edelleen jatkuva tutkimustyö nivoutuu käytäntöön erinomaisella tavalla. Yhteiskunnan kasvavien innovaatiopanosten myötä mielenkiintoista tekemistä riittää”, Rouvinen sanoo.

Petri Rouvisella on pitkä työhistoria talous- ja innovaatioaiheiden parissa. Ennen nykyistä rooliaan Etlassa Rouvinen työskenteli muun muassa VTT:llä kestävän talouden työelämäprofessorina sekä Etlan tutkimusjohtajana liki 20 vuoden ajan.

Sitran uusi strategia tuli voimaan syyskuussa. Jatkossa työn keskiössä ovat hyvinvoinnin ja kestävän talouskasvun edistäminen sekä Suomen uudistaminen. Uuden strategian myötä Sitra vahvistaa ennakointitiedon tuottamista Suomen tulevaisuuden suurista haasteista, edistää Suomen uudistumista yhteiskunnallisilla innovaatioilla ja lisää yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa Suomea koettelevien ongelmien ratkaisemiseksi.

Mistä on kyse?