Achim Steiner avasi World Circular Economy Forumin maanantaina Helsingin Finlandia-talossa. WCEF2017 on koonnut Suomeen 1 500 kiertotaloudesta kiinnostunutta osanottajaa 105 maasta ympäri maailmaa.
WCEF2017 on Sitran ja sen kansainvälisten yhteistyökumppanien järjestämä uudenlainen talouden huipputapahtuma. Siinä esitellään maailman parhaita kiertotalouden ratkaisuja. 5.-7. kesäkuuta hallinnon, liike-elämän, kaupunkien, järjestöjen edustajat ja tutkijat pohtivat, kuinka kiertotaloudella luodaan taloudellista kasvua ja toteutetaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteita.
Kolmen päivän aikana Helsingissä järjestetään muitakin kiertotalouteen liittyviä kokouksia. Esimerkiksi YK:n kansainvälinen resurssipaneeli kokoontuu Helsingissä. Oheistapahtumia on 13 ja WCEF2017:n näyttelyalueella ratkaisujaan esittelee 23 yritystä ja yhteisöä.
50-vuotias Sitra haluaa juhlavuotensa kunniaksi ja osana Suomen 100-vuotisjuhlavuotta tarjota foorumin kestävämpää talouskasvua edistävälle huippukokoukselle.
Suomen – ensimmäisenä maailmassa – laatima kansallinen tiekartta matkalle kiertotalouteen on herättänyt osanottajissa suurta mielenkiintoa.
”Kiertotalous voi olla myös satavuotiaan Suomen seuraava menestystarina”, sanoo Sitran yliasiamies Mikko Kosonen.
Kiinalainen professori Bing Zhu painottaa kansainvälistä yhteistyötä, jotta maapallolle pystytään luomaan vihreä ja vähähiilinen tulevaisuus. Kiinassa kiertotalous on tärkeä osa strategiaa, jolla maa yhdistää talouskasvua ja ekologista kehitystä.
YK:n varapääjohtajan Ibrahim Thiawin mukaan tieltä kohti vähähiilistä, tehokasta ja puhdasta talousmallia, ei ole enää paluuta. Näin siksi, että yritykset ja kansalaiset eri puolilla maailmaa ovat sen ajureita.
Nigerialaisen kierrätysyrityksen Chanja Datti Ltd:n toimitusjohtaja Funto Boroffice sanoo, että kiertotalous tarkoittaa työpaikkojen luomista, naisten oikeuksien lisäämistä ja köyhyyden vähentämistä.
Astronautti Cady Coleman sanoo, että kun maapalloa katsoo avaruudesta, ymmärtää että kansainvälinen yhteistyö ja kestävän kehityksen ratkaisut ovat välttämättömiä, jotta planeettamme pysyy terveenä.
Janez Potočnick Kansainvälisestä resurssipaneelista sanoo, että 60 prosenttia maailman ekosysteemistä on kärsinyt jo vahinkoja, ja 33 prosenttia maaperästä on pilalla eroosion vuoksi. Huolestuttavinta on, että vuoden 2000 jälkeen materiaalitehokkuus maailmassa on pikemmin heikentynyt kuin parantunut.
Lisätietoja
Mari Pantsar, johtaja, hiilineutraali kiertotalous, mari.pantsar(a)www.sitra.fi, 050 382 0755
Samuli Laita, viestintäasiantuntija, samuli.laita(a)www.sitra.fi, 040 536 8650
WCEF2017:n puhujien haastattelupyynnöt:
Sanna Autere, viestintäasiantuntija, sanna.autere(a)www.sitra.fi, 050 331 7510
Tapahtuman verkkosivut: www.wcef2017.com
Suosittelemme
Tästä eteenpäin.